• LOGIN
 • Niciun produs în coș.

Termeni și condiții

TERMENI SI CONDITII

de utilizare a platformei de cumparaturi online Live4Life.ro, denumita in continuare “Site-ul”

Acest site este intretinut si administrat de SC Karibas SRL care are si calitatea de proprietar (“Societatea”, “Live4Life.ro” si orice referinte la “noi” sau “al nostru” face referire la Societate).

PREAMBUL

Va rugam sa cititi acesti Termeni si conditii cu atentie, sa tipariti si sa pastrati acest document pentru referinte viitoare, acest lucru fiind valabil pentru toate comenzile si email-urile de confirmare ulterioare, precum si pentru toate celelalte reguli relevante pentru si cu privire la utilizarea Site-ului.

Prin utilizarea si continuarea utilizarii Site-ului (incluzand, dar fara a se limita la marcarea casutelor de genul “Da, sunt de acord” ce pot fi prezente pe Site ocazional), confirmati si se considera ca ati citit si inteles pe deplin Termenii serviciului si ca va exprimati acordul sa ii respectati in totalitate.

In cazul oricarui conflict intre termeni, se vor aplica termenii acestui document, cu exceptia cazului cand o astfel de sectiune este desconsiderata in mod special intr-un alt document.

Daca nu sunteti de acord oricare din Termenii serviciului, va rugam sa parasiti acest Site imediat.

Termenii serviciului se pot modifica fara o notificare prealabila, cea mai recenta versiune putand fi accesata din orice pagina a Site-ului.

1. DEFINITII

Urmatoarele definitii sunt aplicabile in intelesul Termenilor serviciului:

SOCIETATE / Live4Life.ro – persoana juridica romana, organizata in baza legii romane, cu datele de identificare de mai jos:

Denumire: SC KARIBAS SRL
Sediul social: Bucuresti, Sector 3, Str. Complexului nr. 10
Nr. Reg. Com.: J40/9123/04.07.2016
Cod unic de inregistrare: RO 36276091
Capital social: 46.000 lei
IBAN: RO48INGB0000999906067494
BANCA: ING BANK – Bucuresti

SITE – sistem de vanzare organizat de catre Societate, condus exclusiv pe portiunile disponibile public prin domeniul de internet Live4Life.ro, impreuna cu subdomeniile si adresele de email anexate, in scopul acordarii posibilitatii Utilizatorului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (de ex. telefonic).

CONTINUT – oricare din descrierile de mai jos:

 • orice informatie de pe Site care poate fi vizitata, vizualizata sau altfel accesata prin utilizarea unui echipament numeric;
 • continutul oricarei Notificari, Opinii, Note, Solicitari sau Oferte Exceptionale si a oricarui Comentariu sau Newsletter;
 • continutul oricarui email trimis Utilizatorului de catre Societate sau Societatii de catre Utilizator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata Utilizatorului prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Societatii, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu in mod expres de catre acesta;
 • specificatiile, descrierile, informatiile legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Societate intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Societatea are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Societate sau alte date privilegiate ale acesteia.

UTILIZATOR – Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de Societate (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Societate si acesta.

CONT DE CLIENT – ansamblul format dintr-o adresa de email si o parola care, prin autentificare, ii permite Utilizatorului transmiterea de Comenzi, dar si accesul la zone restrictionate ale Site-ului care contin Informatii despre client.

INFORMATII DESPRE CLIENT – ansambul de date cu caracter personal asociate unui Utilizator si prelucrate de Societate in conformitate cu Politica de confidentialitate.

COMANDA – solicitarea electronica ce intervine ca act juridic incheiat intre Societate si Utilizator, prin care Utilizatorul transmite Societatii, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona, in anumite cantitati, produse si servicii comercializate de Societate.

PERIOADA UNEI COMENZI – Perioada de timp determinata, de la data lansarii Comenzii si pana la data expirarii Dreptului de retragere, prelungita, dupa caz, cu perioada de timp necesara finalizarii procedurilor initiate ca urmare a exercitarii Dreptului de retragere.

DREPT LEGAL DE RETRAGERE – Dreptul acordat conform legii, prin care Utilizatorul poate solicita anularea Comenzii, respectiv returnarea produselor si inapoierea contravalorii produselor, prin orice mijloc de comunicare scrisa, in termen de 14 zile de la receptionarea produselor, fara penalitati si fara invocarea unui motiv.

CAMPANIE – actiunea de promovare in scop comercial, constand in cupoane de reduceri (vouchere), promotii, reduceri sau alte oferte facute pe Site sau aferente Contului de client.

TERMENII SERVICIULUI – orice referinta la Termenii serviciului pe parcursul acestui document sau pe Site vor include:

 • Termenii si conditiile cuprinse in prezentul document;
 • Orice regula individuala aplicabila produselor prezente pe Site, orice termeni si conditii specifice aplicabile oricarei Campanii, incluzand indrumari in paginile dedicate de informare (in continuare Reguli);
 • Termenii si conditiile aplicabile politicii separate de confidentialitate din sectiunea Politica de confidentialitate de pe Site;
 • Termenii si conditiile aplicabile din sectiunea “Termenii serviciului” de pe Site, precum (dar fara a ne limita la): “Livrari“, Politica de utilizare Cookie-uri“, “Declaratia de Conformitate, Codul de conduita etc.;
 • Orice modificari aduse de noi, ocazional, celor mentionate mai sus.

CONTRACT LA DISTANTA – contractul incheiat fara prezenta fizica simultana a Societatii si a Utilizatorului, conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000, art. 2, lit. a): “contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta”.

NEWSLETTER – forma de comunicare periodica, exclusiv electronica, transmisa Utilizatorului, destinata sa promoveze produsele si serviciile Site-ului, fara niciun angajament din partea Societatii cu referire la informatiile continute de acesta si fara a avea o legatura directa cu situatia Contului de client.

OFERTA EXCEPTIONALA – forma de comunicare ocazionala, exclusiv electronica, transmisa Utilizatorului, destinata sa promoveze produsele si serviciile Site-ului, cu un angajament ferm din partea Societatii cu referire la informatiile continute de acesta si cu o legatura directa la situatia Contului de client.

NOTIFICARE – orice forma de comunicare ocazionala sau periodica, transmisa Utilizatorului, cu privire la o Comanda, Opinie, Nota, Solicitare sau Comentariu sau la Contul de client si care nu face parte din categoria comunicarilor de tip Newsletter sau Oferta exceptionala.

OPINIE – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si a capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

NOTA – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a detinatorului sau beneficiarului unui produs sau serviciu. Nota se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna Opiniei scrise de detinator sau beneficiar asupra unui produs sau serviciu.

COMENTARIU – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unei Opinii sau a unui alt Comentariu.

SOLICITARE – formula de adresare catre Societate din partea Utilizatorilor cu scopul de a obtine diverse informatii utile lor sau cu scopul de a informa Societatea cu privire la aspecte pe care Utilizatorul le considera necesare.

TAXA DE TIMBRU VERDE – taxa platita de Societate catre o societate autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice (DEEE), astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

AUTORITATE COMPETENTA – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANARC) sau, dupa caz, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

COD DE CONDUITA – acordul sau ansamblul de reguli care nu este impus prin legislatie sau dispozitii administrative si care defineste comportamentul Societatii, care se angajeaza sa il respecte, cu privire la una sau mai multe practici comerciale ori la unul sau mai multe sectoare de activitate. Societatea are propriul sau Cod de conduita pe care se angajeaza sa il respecte cu privire la practicile sale comerciale.

2. LEGALITATEA UTILIZARII SITE-ULUI

2.1. Prin accesarea Site-ului, Utilizatorul isi exprima acordul pentru acceptarea neconditionata a Termenilor serviciului si, in consecinta, incheie un Contract la distanta pe perioada nedeterminata cu Societatea, in cazul in care nu exista un alt acord de utilizare valid incheiat intre Societate si acesta.

2.2. Utilizatorul poate sa revoce acceptul dat pentru Termenii serviciului printr-un mesaj trimis Societatii in acest sens, prin email sau folosind formularul de contact existent pe Site.

2.3. Utilizatorul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea Termenilor serviciului pe Perioada unei comenzi.

2.4. Revocarea acceptului dat pentru Termenii serviciului are ca finalitate dezactivarea Contului de client, anularea totala a oricarei Campanii adresate Utilizatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta si fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5. Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale, respectiv de a fi de acord si de a accepta Termenii serviciului, sub forma existenta pe Site la acel moment.

2.6. Revocarea acordului dat pentru Termenii serviciului nu inlatura raspunderea Utilizatorului pentru perioada de acceptare a Termenilor serviciului.

2.7. Site-ul este adresat doar Utilizatorilor care au cel putin 18 ani si care nu au fost suspendati sau inlaturati de Societate, indiferent de care ar fi motivul.

2.8. Utilizatorul isi poate crea Contul de client si poate utiliza Site-ul doar daca (si in consecinta garanteaza faptul ca):

 • are varsta legala;
 • este capabil in mod legal sa incheie un contract;
 • este legal pentru el sa utilizeze Site-ul;
 • se angajeaza sa respecte Termenii serviciului;
 • se angajeaza sa respecte toate legile aplicabile lui cu privire la utilizarea Site-ului.

2.9. Prin folosirea Site-ului, Utilizatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Societatii sau oricarui tert cu care Societatea are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.10. Utilizatorul intelege si accepta pe deplin faptul ca Societatea nu poate furniza nicio recomandare cu privire la cele mentionate mai sus si ca reprezinta responsabilitatea sa unica de a se asigura de respectarea permanenta a tuturor legilor care il guverneaza si de faptul ca este legal pentru el sa utilizeze Site-ul.

2.11. Orice utilizare a Site-ului este exclusiv la alegerea, discretia si riscul Utilizatorului, iar pe cale de consecinta Site-ul nu constituie o oferta, invitatie sau solicitare din partea Societatii in orice situatie in care acest lucru este ilegal.

2.12. In caz de nerespectare a Termenilor serviciului, Societatea poate recurge la suspendarea sau inlaturarea Utilizatorului de pe Site, prin anularea totala sau partiala a oricarei Campanii existente sau promise acestuia, suspendarea si/sau inchiderea oricarui Cont de client deschis de catre Utilizator pe Site, blocarea accesului Utilizatorului la utilizarea Site-ului, solicitarea de daune-interese. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul poate contacta Societatea, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea unor astfel de masuri.

3. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

3.1. Tot Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a Societatii si/sau al unor terti, caz in care Continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota a proprietarului de drept al respectivului Continut.

3.2. Utilizatorului nu ii este permisa copierea,distribuirea, publicarea, transferul, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Societate, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Societatii asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul expres al Societatii.

3.3. Orice Continut la care Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Termenilor seviciului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Societate si Utilizator, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea Societatii cu referire acel Continut.

3.4. Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu Termenii serviciului.

3.5. In cazul in care Societatea confera Utilizatorului dreptul de a utiliza un anumit Continut la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma unui acord de utilizare distinct, acest drept se extinde numai asupra Continutului definit in acord, numai pe perioada existentei Continutului pe Site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord (in cazul in care acestea exista). Un astfel de acord de utilizare nu reprezinta un angajament contractual din partea Societatii pentru respectivul Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine prin orice mijloc acces la acest Continut transferat, si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.6. Nici un Continut transmis catre Utilizator prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Societatii si/sau al angajatului/prepusului Societatii care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Continut.

3.7. Orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin Termenii serviciului sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

4. CONTACT

4.1. Societatea publica pe Site date complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Utilizator, inclusiv prin formularul de contact prezent pe Site.

4.2. Comunicarea cu Societatea se poate realiza prin interactiunea directa cu aceasta sau prin adresele mentionate la sectiunea Contact din Site. Societatea are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoita sa aduca justificari pentru aceasta.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Societatii de a contacta Utilizatorul.

4.4. Prin crearea Contului de client, realizarea unei Comenzi, transmiterea de Solicitari, Opinii, Note sau Comentarii, Utilizatorul permite Societatii sa ii transmita Notificari prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloace electronice.

4.5. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de email-uri sau solicitari adresate Societatii se realizeaza in mod electronic, telefonic sau prin orice alte moduri de comunicare disponibile Utilizatorului, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea Notificarilor din partea Societatii in mod electronic si/sau telefonic, incluzand comunicari prin email, prin anunturi pe site, retele de socializare, convorbiri telefonice, SMS-uri, etc.

4.6. Societatea isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor Solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

5. CONFIDENTIALITATEA SI SECURITATEA INFORMATIILOR

5.1. Societatea va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care Utilizatorul le furnizeaza prin utilizarea Site-ului. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate de Termenii serviciului.

5.2. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Utilizator cu privire la Comanda, Site, Continut sau Termenii serviciului fara consimtamantul prealabil scris al Societatii.

5.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale, prin Opinii, Note, Comentarii, Solicitari, email, telefon sau orice alta forma de comunicare, Utilizatorul ofera Societatii acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Utilizatorul este, de asemenea, de acord ca Societatea sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care le-a trimis. Societatea nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede in alt sens.

5.4. Prin crearea Contului de client, Utilizatorul isi da consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Societatii: furnizori de servicii de marketing, furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului la distanta incheiat intre Utilizator si Societate, alte companii cu care Societatea poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru.

6. COMUNICARILE COMERCIALE

6.1. In momentul in care Utilizatorul isi creeaza Contul de client pe Site are posibilitatea sa isi exprime acordul expres cu privire la primirea de Newslettere si/sau Oferte Exceptionale din partea Societatii.

6.2. Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul emis pentru primirea de Newslettere si/sau Oferte Exceptionale, astfel:

 • prin modificarea acceptului de a primi Newslettere si/sau Oferte Exceptionale, din Contul de client, sectiunea “Informatii personale”.
 • prin accesarea legaturii speciale de dezabonare afisata in Continutul oricarui Newsletter sau al oricarei Oferte Exceptionale.
 • prin contactarea Societatii in acest sens, prin email sau prin formularul de contact prezent pe Site.

6.3. Renuntarea la primirea de Newslettere si/sau Oferte Exceptionale nu implica renuntarea la Contul de client sau la acceptul dat pentru Termenii serviciului.

6.4. Societatea isi rezerva dreptul de a selectiona Utilizatorii carora le va trimite Newslettere si/sau Oferte Exceptionale, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi Newslettere si/sau Oferte Exceptionale, fara nici un angajament ulterior din partea Societatii sau a vreunei notificari prealabile.

6.5. Societatea nu va include in Newslettere si/sau Oferte Exceptionale nici un alt fel de material publicitar sub forma de Continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al Societatii la momentul expedierii Newslettere-lor si/sau Ofertelor Exceptionale.

7. DATELE CU CARACTER PERSONAL

7.1. Pentru a accesa pe deplin Site-ul si pentru a Comanda, Utilizatorul trebuie sa se inregistreze personal si voluntar pentru un Cont de client, in baza adresei personale de email si prin alegerea unui parole unice pentru Contul de client, introducand si alte date cu caracter personal pe care Societatea le solicita prin formularul de inregistrare precum (dar fara a se limita la) nume si prenume, varsta, adresa de livrare/facturare/resedinta, numar de telefon fix/mobil.

7.2. Informatiile despre client vor include si orice alte date cu caracter personal pe care Utilizatorul le va furniza ocazional si voluntar, la cererea Societatii sau prin completarea formularelor existente pe Site.

7.3. Societatea si agentiile de publicitate cu care Societatea are incheiate contracte de colaborare pot sa colecteze si alte date (adresa IP, ora vizitei, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizate de catre browser-ul de internet prin intermediul caruia Utilizatorul acceseaza Site-ul si permise de Utilizator in conformitate cu Politica de utilizare Cookie-uri.

7.4. Prin transmiterea oricaror date cu caracter personal, Utilizatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale cu caracter personal sa fie incluse in baza de date a Societatii si isi da consimtamantul in mod expres si neechivoc ca toate aceste date cu caracter personal sa fie stocate, utilizate si prelucrate in conformitate cu Politica de confidentialitate.

7.5. Utilizatorul are obligatia sa furnizeze doar informatii corecte, complete si actuale si isi da consimtamantul sa actualizeze aceste informatii dupa cum este necesar pentru a le mentine corecte, complete si actuale. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Utilizatorul are posibilitatea de a modifica datele pe care le-a declarat initial sau de a adauga date noi, pentru a reflecta orice modificare survenita in legatura cu datele sale cu caracter personal.

7.6. In conformitate cu Politica de confidentialitate, Utilizatorul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru Termenii serviciului si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acestia, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.3. Exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale Termenilor serviciului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Utilizatorului contravine intereselor si/sau produce pagube de orice natura de partea Societatii si/sau al eventualilor terti cu care Societatea are incheiate contracte de colaborare in acel moment.

7.7. Politica de confidentialitatese refera doar la datele furnizate voluntar de catre Utilizator, exclusiv pe Site. Societatea nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care Utilizatorul ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara Site-ului.

7.8. Societatea poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, nefiind necesar acordul Utilizatorului in acest sens.

7.9. Societatea se obliga ca datele cu caracter personal ale Utilizatorilor sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie face situatia in care transferul, accesarea sau vizualizarea este ceruta de catre organele abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

8. POLITICA DE COMENZI

8.1. Contul de client

8.1.1. Transmiterea unei Comenzi este permisa oricarui Utilizator care poseda deja un Cont de client si este autentificat sau care isi creeaza un Cont de client direct in formularul de transmitere a Comenzii.

8.1.2. Utilizatorului ii este interzisa orice conduita sau activitate pe Site, care ar putea prejudicia in vreun fel Societatea.

8.1.3. Este interzisa partajarea unui Cont de client intre mai multi Utilizatori.

8.1.4. Este interzisa crearea mai multor Conturi de client de catre un singur Utilizator.

8.1.5. Este interzisa crearea de Conturi de client de catre mai multi Utilizatori care actioneaza ca un grup unitar, cu scopul de a obtine avantaje materiale personale, in defavoarea Societatii.

8.1.6. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Societatea isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

8.2. Oferta de produse si servicii

8.2.1. Societatea publica pe Site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta sau de catre oricare alt tert cu care Societatea are incheiate contracte de parteneriat intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

8.2.2. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si serviciilor disponibile pe Site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Societatii, acestea fiind cu titlu de prezentare.

8.2.3. Cu exceptia cazului mentionat in mod expres in descrierea produsului, Societatea nu este producatorul produselor vandute pe Site. Societatea ia toate masurile pentru a se asigura ca informatiile despre produs sunt corecte, dar producatorii pot modifica informatiile produselor lor, ambalajele si materialele care insotesc produsul real putand contine mai multe informatii si/sau diferite fata de cele prezentate pe Site. Utilizatorul are obligatia sa citeasca intotdeauna etichetele, avertismentele si instructiunile furnizate impreuna cu produsul inainte de a utiliza sau consuma si sa nu se bazeze numai pe Continutul prezentat pe Site.

8.2.4. In descrierea produselor si serviciilor Societatea isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii, produse auxiliare, etc) care, cu exceptia cazurilor expres stipulate, nu sunt incluse in pretul produsului prezentat.

8.2.5. Societatea poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe Site la un moment dat, unuia sau mai multor Utilizatori.

8.2.6. Toate preturile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ toate taxele, conform legislatiei in vigoare.

8.2.7. Tarifele afisate pe Site taiate de o linie semnifica pretul real al produselor pentru care se practica discounturi (reduceri de pret).

8.2.8. In conditiile prevazute de lege, pretul produselor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul produsului, acesta va contacta Societatea.

8.2.9. Societatea isi rezerva dreptul de a modifica preturile practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe Site, fara notificarea in prealabil a Utilizatorului.

8.2.10. Pretul produselor si serviciilor este cel din momentul lansarii Comenzii, in limita stocului disponibil.

8.2.11. Pretul produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul lansarii Comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

8.2.12. Pretul produselor si serviciilor dintr-o Comanda lansata nu se poate modifica in timpul Perioadei comenzii respective, decat cu acordul partilor.

8.2.13. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi livrate la punctele de livrare ale Societatii, preturile si rezervarile produselor si serviciilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la momentul livrarii Comenzii.

8.2.14. Societatea se obliga sa nu solicite Utilizatorului nicio majorare de pret, cu exceptia cazului in care, pentru onorarea comenzii ar fi nevoita sa se aprovizioneze de la furnizor la un cost de achizitie pentru produsul sau serviciul respectiv cu 5% mai mare decat valoarea de care Societatea avea la cunostinta la momentul lansarii Comenzii.

8.3. Comanda

8.3.1. Utilizatorul poate Comanda doar produse si servicii existente pe Site la momentul lansarii Comenzii.

8.3.2. Comanda se formeaza prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, Utilizatorul putand sa lanseze Comanda dupa selectarea tuturor optiunilor puse la dispozitie pe Site cu privire la adresa de livrare si/sau facturare, modalitatea de livrare si plata. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs si/sau serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs sau serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului sau serviciului respectiv.

8.3.3. Modalitatea de livrare, costul de livrare si modalitatile de plata vor fi disponibile si vor putea fi determinate in mod corect doar dupa autentificarea Utilizatorului la Contul sau de client, in conformitate cu termenii stipulati in documentul Livrari.

8.3.4. Prin lansarea Comenzii, Utilizatorul consimte ca a luat la cunostinta de ultima versiune a Termenilor serviciului si ca toate datele furnizare de acesta sunt corecte, complete si adevarate la data lansarii Comenzii.

8.3.5. Utilizatorul intelege faptul ca, in cazul in care, prin folosirea formularelor disponibile pe Site, isi va modifica datele personale imediat dupa lansarea unei Comenzi, Societatea va folosi datele existente la momentul efectuarii unei anumite operatiuni in cadrul procesului de prelucrare a Comenzii si nu va fi responsabila de prejudiciile aduse Utilizatorului prin utilizarea altor date decat cele folosite de acesta la momentul lansarii Comenzii.

8.3.6. Prin lansarea Comenzii, Utilizatorul consimte ca Societatea il poate contacta, prin orice mijloc de comunicare (inclusiv electronic), in urmatoarele scopuri / situatii:

 • notificarea Utilizatorului ca Societatea a luat la cunostinta de lansarea Comenzii;
 • validarea Comenzii, a disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Utilizator;
 • validarea de catre Utilizator a contravalorii Comenzii efectuate, incluzand, in functie de situatie, si alte servicii cu valoare adaugata (ex: valoare transport, manipulare, ambalaj, etc)
 • stabilirea de comun acord a detaliilor privind livrarea produselor;
 • informarea Utilizatorului cu privire la statusul Comenzii;
 • solicitarea opiniei Utilizatorului cu privire la Comanda, la produsele si/sau serviciile comandate;
 • orice alte comunicari necesare cu privire la Comanda, pe parcursul Perioadei comenzii respective.

8.3.7. Notificarea primita de catre Utilizator, dupa lansarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (email) sau telefonic.

8.3.8. Comanda se considera acceptata in momentul primirii de catre Utilizator de la Societate, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

8.3.9. Pentru motive justificate, Societatea isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor si/sau serviciilor din Comanda. In acest caz, Societatea va notifica Utilizatorul prin email sau telefonic.

8.3.10. Societatea poate anula Comanda lansata de Utilizator, in urma unei notificari prealabile adresate Utilizatorului, la adresa de email sau SMS la numarul de telefon inregistrat in Contul sau de client, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Utilizatorului, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de plati agreat de Societate, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Utilizator pe site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • Societatea nu a putut contacta telefonic Utilizatorul pentru validarea Comenzii;
 • activitatea Utilizatorului pe site poate produce sau chiar produce daune de orice natura pentru Societate si/sau partenerii acesteia;
 • produsele comandate nu sunt pe stoc iar stocul nu mai poate fi reintregit in timp util;
 • erori de functionare a Site-ului in parametrii obisnuiti.

8.3.11. Pana la momentul receptiei, Utilizatorul poate solicita anularea unei Comenzi, prin orice mijloc de comunicare, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

8.3.12. Utilizatorul poate efectua Comanda si telefonic, iar angajatii Societatii vor introduce produsele si serviciile solicitate de Utilizator doar in Contul sau de client. Dupa confirmarea telefonica a Comenzii, Utilizatorul va primi un email cu detaliile Comenzii. In acest caz, Comanda se considera lansata doar dupa ce Utilizatorul va fi trimis consimtamantul sau scris cu privire la Comanda.

8.3.13. Comanda, notificarile si comunicarile dintre Societate si Utilizator cu privire la Comanda, informatiile puse la dispozitie de catre Societate pe Site, la care se adauga orice alte documente care atesta garantia, livrarea, receptia si plata produselor si serviciilor contractate de Utilizator, reprezinta Anexe la Contractul la distanta incheiat intre Utilizator si Societate, reprezentat de Termenii serviciului.

8.3.14. Societatea va facilita informarea Utilizatorului asupra stadiului in care se afla Comanda.

8.3.15. Detaliile despre livrare, incluzand dar nelimitandu-se la denumirea transportatorului sau timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Societatii.

8.3.16. La cateva zile de la receptia Comenzii, Societatea ii poate solicita Utilizatorului sa aprecieze produsele si serviciile achizitionate prin inscrierea unui Opinii si acordarea unei Note legate de produsul sau serviciul achizitionat. Notificarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Utilizator in Contul sau de client. In acest fel, Utilizatorul contribuie la informarea altor Utilizatori ai Site-ului si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor produselor.

8.4. Facturare, livrare, receptie si plata

8.4.1. Pretul, modalitatea de plata, termenul si modalitatea de livrare sunt specificate in fiecare Comanda. Societatea va emite factura catre Utilizator pentru produsele si serviciile livrate, obligatia Utilizatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

8.4.2. Facturarea produselor si serviciilor livrate se face exclusiv in RON. Societatea este platitoare de TVA.

8.4.3. Societatea va include in coletul expediat catre Utilizator factura si orice alte documente care atesta achizitionarea produselor si serviciilor de catre Utilizator.

8.4.4. In cazul platilor online, datele cardului de plata ale Utilizatorului nu vor fi accesibile Societatii si nici nu vor fi stocate de Societate sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de identificare ale cardului, despre a carei identitate Utilizatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

8.4.5. In cazul platilor online, Societatea nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru nici un alt cost suplimentar suportat de Utilizator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane normale sau, in cazul in care moneda de emitere a cardului difera de RON, comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Utilizatorul.

8.4.6. In cazul in care un produs sau serviciu nu poate fi livrat de catre Societate, acesta din urma va informa Utilizatorul asupra acestui fapt si, daca este cazul, va returna in contul Utilizatorului contravaloarea produsului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Societatea a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Utilizatorul si-a exprimat in mod expres intentia de a renunta la acel produs sau serviciu sau de a anula Comanda.

8.4.7. Societatea va efectua livrarea produselor si serviciilor numai la adrese din Romania.

8.4.8. Societatea se obliga sa livreze produsele in sistem de curierat rapid (door-to-door) sau la punctele de livrare ale Societatii, conform optiunii Utilizatorului.

8.4.9. Societatea va asigura transmiterea documentelor insotitoare, impreuna cu ambalarea corespunzatoare a produselor in vederea mentinerii calitatii acestora pe durata transportului.

8.4.10. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata dupa efectuarea platii si semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Societatii, in locatia indicata in Comanda.

8.4.11. Pretul final platit este format din pretul produselor si serviciilor si cheltuielile de livrare aferente, toate detaliile de plata fiind puse la dispozitia Utilizatorului prin folosirea Site-ului si in conformitate cu factura fiscala. Societatea nu percepe nici o taxa suplimentara la livrarea produselor. Pentru orice taxa perceputa in plus Utilizatorul se va adresa imediat Societatii.

8.5. Calitate si garantii

8.5.1. Prin Declaratia de conformitate, Societatea declara ca produsele alimentare oferite spre comercializare sunt sigure si respecta conditiile prescrise sau declarate.

8.5.2. Produsele non-alimentare si serviciile comercializate de Societate, beneficiaza de certificate de calitate si garantie in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorilor sau importatorilor. Produsele sunt noi (exceptie produsele resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

8.5.3. Certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre partenerul de service al Societatii.

8.5.4. Utilizatorul va primi la livrare, pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie, un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata Societatii in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptie. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

8.5.5 Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie, Utilizatorul are obligatia sa-si actualizeze ori de cate ori este cazul datele din Contul de client.

8.5.6. In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis Societate, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare ale unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

8.5.7. Bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

8.6. Returnarea produselor

8.6.1. Utilizatorul poate solicita returnarea produselor achizitionate prin intermediul Site-ului si rambursarea banilor sau inlocuirea produselor, in urmatoarele situatii:

 • produsele au fost deteriorate in urma transportului, facand imposibila utilizarea in conditiile si pentru scopul pentru care au fost fabricate (ex: carcasa principala a fost crapata sau sparta, continutul a curs sau cutia/sticla in care este ambalat produsul a fost sparta);
 • produsele primite nu sunt aceleasi cu cele care au fost comandate pe site;
 • produsele primite sunt diferite de cele pe care clientul credea ca le-a comandat, acesta fiind indus in eroare de diferente majore intre imaginea si denumirea produsului;
 • la momentul primirii comenzii, termenul de garantie inscriptionat pe produs era deja depasit sau termenul de garantie inscriptionat pe produs era depasit de durata utilizarii mentionata in prospectul produsului;
 • prin exercitarea Dreptului legal de retragere din Contractul la distanta.

8.6.2. Cu exceptia cazului de exercitare a Dreptului legal de retragere si a cazului in care se considera ca solicitarea de returnare a fost facuta cu rea intentie, Societatea va intreprinde toate masurile pentru rambursarea banilor sau inlocuirea produselor, pe cheltuiala sa. Societatea poate solicita Utilizatorului returnarea produselor inainte de initierea oricaror alte actiuni de rambursare a banilor sau de inlocuire a produselor.

8.6.3. Cu exceptia cazului de exercitare a Dreptului legal de retragere, Utilizatorul are obligatia de a solicita returnarea unuia sau mai multor produse achizitionate prin intermediul Site-ului si rambursarea banilor sau inlocuirea produselor in termen de 3 (trei) zile calendaristice de la data receptionarii coletului.

8.6.4. Prin exercitarea Dreptului legal de retragere, Utilizatorul are dreptul de a denunta unilateral Contractul la distanta incheiat cu Societatea, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, fara a suporta alte costuri decat cheltuielile directe de returnare a produselor.

8.6.5. Conform legii, sunt exceptate de la exercitarea Dreptului de retragere urmatoarele:

 • prestarea de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor. Prin lansarea Comenzii, Utilizatorul isi da acordul in mod expres ca prestarea serviciilor sa inceapa la momentul acceptarii Comenzii de catre Societate si confirma ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde Dreptul la retragere dupa executarea completa a serviciilor de catre Societate;
 • furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Societatea nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul Perioadei unei comenzii;
 • furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Utilizator sau personalizate in mod clar;
 • furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Utilizator;
 • furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul lansarii Comenzii, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Societatea nu le poate controla;
 • situatiile in cazul carora Utilizatorul a solicitat in mod special Societatii sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Societatea presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Utilizator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, Dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;
 • furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
 • furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
 • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material. Prin lansarea Comenzii, Utilizatorul isi da acordul in mod expres ca furnizarea continutului sa inceapa la momentul acceptarii Comenzii de catre Societate si confirma ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde Dreptul la retragere dupa furnizarea completa a continutului digital de catre Societate;

8.6.6. Perioada in care Utilizatorul isi poate exercita Dreptul legal de retragere expira in termen de 14 zile calendaristice de la:

 • data acceptarii Comenzii de catre Societate, in cazul Comenzilor de prestari de servicii;
 • ziua in care Utilizatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Utilizator, intra in posesia fizica a produselor, in cazul Comenzilor de produse, sau:
  • in cazul in care Utilizatorul comanda printr-o singura Comanda produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care Utilizatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Utilizator, intra in posesia fizica a ultimului produs;
  • in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, ziua in care Utilizatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Utilizator, intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese;
 • in cazul Comenzilor pentru furnizarea de continuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material, data acceptarii Comenzii de catre Societate

8.6.7. Se considera ca Utilizatorul si-a exercitat Dreptul de retragere in Perioada de retragere in cazul in care comunicarea scrisa cu privire la exercitarea Dreptului de retragere este transmisa Societatii de catre Utilizator inaintea expirarii perioadei respective. Sarcina probei privind exercitarea Dreptului de retragere revine Utilizatorului.

8.6.8. Utilizatorul nu va actiona in sensul expedierii produselor returnate catre Societate inainte de a primi confirmarea in scris din partea acesteia, prin mijloace de comunicare electronice, ca returnarea produselor poate fi facuta si conditiile in care aceasta urmeaza a fi facuta.

8.6.9. Cu exceptia cazului in care Societatea s-a oferit sa recupereze ea insasi produsele, Utilizatorul returneaza produsele (inclusiv eventualele cadouri care au insotit Comanda respectiva) sau le inmaneaza Societatii sau unei persoane autorizate de Societate sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Societatii decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Utilizator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

8.6.10. Utilizatorul va suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care Societatea accepta sa suporte acele costuri.

8.6.11. Utilizatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru Utilizator in a-si exercita Dreptul de retragere. Societatea are obligatia de a face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

8.6.12. Societatea va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Utilizatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informata de decizia de retragere din contract a Utilizatorului. Rambursarea se va face folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Utilizator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Utilizatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Utilizatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

8.6.13. In cazul in care Utilizatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Societate pe Site, Societatea nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare.

8.6.14. Cu exceptia cazului in care Societatea s-a oferit sa recupereze ea insasi produsele, Societatea poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Utilizatorului conform careia acesta a trimis produsele catre Societate, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

8.6.15. Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor. Partile contractante, respectiv Societatea si Utilizatorul isi vor indeplini obligatiile contractuale pe parcursul Perioadei de retragere.

9. OPINII, NOTE SI COMENTARII

9.1. Inscrierea de Opinii, Note si Comentarii se poate face de catre Utilizator in sectiunea specifica din pagina fiecarui produs sau serviciu comercializat de Societate. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative si se vor referi la caracteristicile, avantajele, beneficiile sau modul de folosire al unui produs sau serviciu.

9.2. In momentul inregistrarii unei Opinii, Note sau Comentariu pe Site, inclusiv prin trimiterea sau afisarea de orice fel de fisiere, Utilizatorul acorda Societatii si colaboratorilor acesteia o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si da dreptul Societatii de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa respectivul Continut. De asemenea, Utilizatorul garanteaza Societatii, colaboratorilor sai sau celor carora le retransmite dreptul de licenta, dreptul de a utiliza numele pe care il asociaza cu un astfel de Continut. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra Continutului pe care il afiseaza sau transmite pe Site.

9.3. Utilizatorul, in momentul inscrierii de Opinii si/sau Comentarii in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 • sa faca referire doar la caracteristicile, avantajele, beneficiile sau modul de folosire al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul de desfasurare al Comenzii;
 • sa transmita sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul acestora nu este obscen, amenintator, ofensator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu contine virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, email-uri in masa sau orice alta forma de spam.
 • sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);
 • sa se asigure ca informatiile introduse sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de proprietate intelectuala, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in nici un mod si in nici o masura, date personale (detalii de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
 • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Societatea;
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Societate sau sa inscrie Opinii si/sau Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;
 • sa nu utilizeze zona de Opinii, Note si Comentarii ca mijloc de comunicare cu Societatea. In acest sens se vor folosi datele de contact ale Societatii inscrise pe Site.

9.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unei Opinii, Utilizatorul va adauga si o Nota relevanta pentru produsul sau serviciul aferent. Opiniile, impreuna cu Notele corespunzatoare lor, vor influenta Nota generala a produsului sau serviciului. Astfel, o Opinie insotita de o Nota mare duce la o crestere a Notei generale, iar o Opinie insotita de o Nota mica duce la o scadere a Notei generale.

9.5. Utilizatorul care inscrie o Opinie sau Comentariu la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

 • fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Opinia, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
 • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana sau un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Societatea.

9.6. Cand un Utilizator semnaleaza o Opinie sau Comentariu ca avand un Continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest Continut este examinat cu atentie de catre Societate pentru a determina daca incalca Termenii serviciului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Societate.

9.7. In cazul in care Societatea constata incalcarea in mod repetat a regulilor cu privire la Opinii si Comentarii, aceasta isi rezerva dreptul de a suspenda Contul de client al Utilizatorului sau de a-i bloca acestuia accesul de a mai inscrie Opinii sau Comentarii.

9.8. Pentru sesizari sau reclamatii legate de produsul sau serviciul achizitionat, Utilizatorul va folosi datele de contact puse la dispozitie pe Site. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

10. LIMITARE DE RESPONSABILITATE

10.1. Prin crearea si utilizarea Contului de client, Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de accesare a Contului (adresa de email si parola), pentru gestionarea accesarii Contului de client si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau de client.

10.2. Prin crearea Contului de client, utilizarea Continutului sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii serviciului, in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului de client, utilizarii Continutului sau la data plasarii Comenzii.

10.3. Ulterior crearii Contului de client, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor serviciului si a versiunilor actualizate ale acestora.

10.4. Termenii serviciului pot fi modificati oricand de catre Societate, acestia fiind opozabili Utilizatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor serviciului se confirma prin utilizarea Site-ului. Societatea isi rezerva dreptul de a efectua orice modificari ale Termenilor serviciului, precum si orice modificari ale Site-ului si Continutului, fara notificarea prealabila a Utilizatorului.

10.5. Societatea isi declina orice responsabilitate in situatia in care un Utilizator ar fi sau este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este sau reprezinta interesele Societatii. Utilizatorul va informa Societatea despre existenta unor asemenea tentative, folosind datele de contact de pe Site.

10.6. Societatea nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe Site poate opta pentru stergerea acesteia, concomitent cu stergerea Contului de client. Utilizatorii care vor utiliza o adresa falsa de email sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice sau in numele oricarei alte entitati pot fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare. Societatea are dreptul (dar nu si obligatia) de a sterge orice astfel de continuturi identificate pe Site. Societatea nu fi responsabila si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicari.

10.7. Comunicarile realizate de catre Societate prin mijloace electronice de comunicare la distanta (de exemplu: email) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii Continutului.

10.8. Urmatoarele scopuri, atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a Site-ului, Continutului si/sau Societatii, iar Societatea va solicita daune-interese si va depune o plangere penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

 • de a accesa datele de orice tip ale altui Utilizator prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda;
 • de a sterge sau modifica Continutul;
 • de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza Site-ul;
 • de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, Continutul expediat prin orice mijloc de catre Societate catre Utilizator atunci cand persoana respectiva nu este destinatarul legitim al continutului.

10.9. Societatea nu poate fi facuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe Continut. Societatea nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu, etc.) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip Continut prezentata sau nu pe Site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea Continutului care pot conduce la orice fel pierderi. Societatea nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe Site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc.

10.10. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Societate a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

10.11. Societatea nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care Utilizatorul ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

10.12. Societatea nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor serviciului.

10.13. Societatea are calitatea de comerciant. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea marcii si despre orice alte nelamuriri despre o anume marca sau un anume produs, Utilizatorul se poate adresa producatorului sau reprezentantului marcii respective sau importatorului din Romania.

10.14. Toate informatiile de ordin medical din Site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului sau a oricarui personal medical calificat. Utilizatorul nu trebuie sa foloseasca Continutul Site-ului in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Daca Utilizatorul are sau crede ca are probleme cu sanatatea sau ca este bolnav, trebuie sa se adreseze de urgenta medicului.

10.15. Informatiile si/sau sfaturile de ordin medical legate de produse sau categorii de produse nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii sau de alte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

10.16. Societatea nu garanteaza disponibilitatea stocului nici unui produs sau serviciu disponibil spre achizitionare pe site.

11. FORTA MAJORA

11.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod necorespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza Contractului la distanta, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

11.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa aduca la cunostinta celeilalte parti, imediat si in mod complet producerea acesteia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului.

11.3. Partea care invoca forta majora este exonerata de o anumita obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa duca la bun sfarsit obligatia respectiva.

11.4. Daca evenimentul de forta majora nu inceteaza in termen de 15 zile de la data producerii, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului la distanta, fara ca vreuna dintre parti sa poata pretinde celeilalte parti daune-interese.

12. LITIGII

12.1. Prezentul Contract la distanta este supus legii romane.

12.2. Orice disputa aparuta intre Societate si Utilizator se va rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate fie de Autoritatea competenta, fie de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

12.3. Utilizatorul poate informa Autoritatea competenta in legatura cu incalcarea drepturilor sale.

12.4. Daca oricare dintre clauzele Termenilor serviciului va fi gasita nula sau nevalida de catre Autoritatea competenta sau de catre instanta, indiferent de cauza, clauza respectiva nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

12.5. Prezentul document a fost redactat in limba romana si va fi interpretat in conformitate cu legislatia din Romania.

Ultima actualizare: 19.07.2020

KARIBAS SRL © Toate drepturile rezervate
X